Voor al uw demo's en bestellingen van Stampin'Up!, wil je zelf demonstratrice worden neem dan gerust contact met mij op via het emailadres in de sidebar of HIER om gelijk aan te melden.

zaterdag 27 april 2013

Explosiedoosje!


   

Vandaag is het mijn beurt om iets te maken voor het Inspiratieblog. Dit keer heb ik eens wat anders gemaakt dan een kaart, nl. een explosiedoosje.
Ze zijn erg leuk voor allerlei doeleinden want je kunt er binnen theezakjes indoen maar ook geld om kado te geven. Maak je hem in een andere kleur zou hij ook nog heel geschikt zijn om voor een huwelijk te gebruiken. Ook de versieringen binnen in het doosje kun je aanpassen aan de gelegenheid.

Je begint hierbij met het patroon dat ik hieronder zal zetten zodat je het kunt gebruiken.
Neem het over op je dessinpapier en knip of snijdt het uit en ril de vouwlijnen volgens patroon. De hoeken snijd je er schuin af zoals het patroon aangeeft.Nu kun je het doosje al in elkaar vouwen.

Hierna doe je hetzelfde met de deksel. Die plak je op de aangegeven hoeken in elkaar.
Zet hem op het doosje waardoor hij dicht blijft. Haal je de deksel weg dan valt hij open éxplosie dus!Hierna kun je het doosje versieren zoals je zelf leuk vindt. Hieronder zal ik alle materialen vermelden die ik heb gebruikt.Binnen in het doosje heb ik staafjes van sheet gebruikt die heel gezellig in de luchtstroom bewegen als het doosje open is. Helaas zijn die doorzichtig dus niet zo goed te zien maar ik ga het proberen uit te leggen.
Je maakt dat als volgt. Snijdt 2 stukken sheet van 15 x 5 cm en ril die op 5 en 10 cm. Je plakt ze kruislings over elkaar waardoor er een vierkantje ontstaat met opstaande randen. De opstaande randen knip je om de 0.5 cm in tot de rillijn. Daarna knip je om en om de staafjes ertussen weg anders wordt het te vol. Knip ze vervolgens op verschillende lengtes af.
Pons bloemen, vlindertjes, hartjes of andere leuke motiefjes en plak er op elk staafje twee met het staafje ertussen zodat je geen lijmresten meer ziet.
De sheet plak je met dubbelzijdig tape in het doosje en daar pons je een geschulpte cirkel in om de tape weg te werken en versier die naar eigen idee.
De overgebleven driehoeken snijd je op maar zodat ze in het doosje passen. Plak alleen dubbelzijdig tape langs de rechte randen en plak ze in het doosje. Laat de schuine zijde dus open.. Hier kun je dan geld, theezakjes of kadokaarten in doen.
Ik hoop dat jullie weer wat inspiratie hebben met de materialen van Stampin'Up!


Gebruikte materialen:
Dessinpapier: Sycamore Street (Sale-a-bration)
Hartjes: Framelits
Hartjesstempel:  Happy You
Rozet in Calypso Coral: Stans
Vlinders in Island Indigo: set Papillon Potpourri en pons
Kleine hartjes: pons en glitterpapier
Geschulpte cirkel in Calypso Coral: pons
Gestempelde cirkel en tekst: set Mixed Medley
Hartjes, bloemetjes en vlindersponsen.
Lint: Island Indigo (Sale-a-bration)
Glittersteentjes

ANITA1 opmerking: